Време је да разоткријемо један огроман шраф у пропаганди против Српске Православне Цркве, али и мрежу која помаже ширење неистина, полуистина и чистих лажи. То је свакако профил иза којег по неким наводима стоји Марко Вилотић, али вероватно стоји група људи. Иза профила „Црквене актуелности“ у суштини лажи о цркви.

Чудан спој аутошовинизма и црквености, то јесте антицрквености. Извор за све одурне наслове Нове С, Данаса и сличних “медија”, али и оних блиских режиму Мила Ђукановића. Да би видели структуру неопходно је да видимо ко све прати и од кога је праћен овај профил, као извор напад.

Наравно да ова анализа, није поуздана па ћемо и “мануално” прећи све. Како се на пример ботови ДПС, боре против “неправде” у Цркви или против Цркве, то вама остављам да просудите. Особа која је писала најгадније ствари против СПЦ у ЦГ и српског народа сада ето се “бори” за СПЦ. Двоструки троугао усмерен надоле.

Да овај налог није сам, и да је јасно је да се ради о конструкцији, то јесте повезанима нападима изван Цркве и оних у Цркви. Па тако уз ботове ДПС ту се налазе и теолози и профили попут “кравице” који учествују у хајци и спиновима по јасној матрици. Двоструки троугао усмерен надоле.

Ту су такође и бивши главни уредник ТВ Храм, латентни новинар и уредник Саборника. Особа јако блиска епископу Григорију Дурићу и младожења, oжењен из Требиња. Наравно да је ово само врх брега и само један од кракова ове мреже. Двоструки троугао усмерен надоле.

Такође ту се налази и познати аутошовиниста бивши члан СПС, режисер и вечита опозиција која се храни новцем са РТС уз новинарку инсајдера која овај профил вероватно сматра истраживачким новинарством и њеним доприносом у хајци на СПЦ. Двоструки троугао усмерен надоле.

Ту је наравно и владика Максим Васиљевић, којем очигледно не смета хајка и низ лажи који се износи на рачун његове браће архијереја Српске Православне Цркве, мада наравно увек остављамо простора да су сви ови набројани људи само добронамерн и радознали.

Ту су такође и Кубатов сарадник Слободан Милашиновић, неки атеиста и опозициони налози, пошто они желе да своју хајку политизују давајући им на значају и стварајући илузију да су они угњетени и ако они врше хајку свим средствима. Двоструки троугао усмерен надоле.

Ту је и познати “добротвор” и старатељ за добробит Српске Православне Цркве, налог познат као Запад Тодоровић, да Дашко Милинковић хуљитељ, србофоб и особа која је најболесније ствари писала о СПЦ. Двоструки троугао усмерен надоле.

Ту се налази свакако и Родољуб Кубат (министар пољопривреде другосрбијанаца), Слоба Георгиев перјаница “истраживачког новинарства” и син свештеника Бојан Пајтић, са радом дотичних сте свакако упознати и њиховим склоностима као и ставу о СПЦ.

Ту нам је и нова нада Велибор Радовановић из Берлина, верски аналитичар (атеиста) теологије и прилика у СПЦ за аутошовинисте.

Особе које прати овај профил који се бави етикетирање, ширењем лажи, те нападима на Српску Цркву, са већ поменутом мрежом изграђеном око себе и очигледно медијском подршком Јунајтед Групе те осталих медија сличне политике деловања.

Као што су све ово можда случајности, непроверене информације или само индиције; тако постоје и јасне индиције да иза овога профила стоји бивши радник Православног Богословског факултета у Београду, Марко Вилотић. О мојим наводима просудите и сами у времену лажи и спинова на СПЦ.

Vidovdan.org / Светосавски Бедем

Оставите Коментар