На празник Свете Петке 27. октобра, на Фејсбук страници игумана Димитрија из манастира Тумане, објављен је снимак Зорана Филиповића из Владичиног Хана, који сведочи чудесном излечењу његовог сина Лазара након молитве у чувеној српској светињи.

Отац Зоран каже да су лекари са Института за мајку и дете у Београду потврдили да мали Лазар има малигни тумор меког ткива на бутном мишићу и заказали су операцију.

„Једино што смо могли да урадимо јесте да дођемо овде у манастир Тумане, да верујемо у Бога и излечење. Дошли смо овде 6. октобра, а пре тога Лазар је на сваких 3- 4 сата имао високу температуру. Лекари су је скидали по неколикло сати, стављали су облоге. На нози је имао жариште које кад би се додирнуло руком, било је врело.

Кад смо дошли овде у манастир, свети отац Димитрије нам је очитао молитву. Дао нам је благослов и ми смо кренули да се вратимо у болницу. У повратку, плашили смо се да ће он опет да добије температуру. Хтели смо успут да станемо да ручамо, и стали смо у ресторан близу Института. Лазар иначе пре тога није имао апетит. Био је блед, није могао да хода, овде смо дошли у инвалидским колицима. Како је храна стигла, њему је одмах било боље, почео је да једе, да му се враћа боја. Од кад смо били у манастиру, температура му се није враћала!

Кад смо стигли у болницу, рекли смо да није имао температуру, али медицинска сестра нам није веровала. Ни сутрадан се температура није враћала, као да је била руком однешена. Дечак је почео нормално да се храни. Операција је требало да буде у четвртак. Лазар се осећао много боље. Радили су му анализе пред операцију, а резултати су се толико побољшали да је то невероватно. ЦРП је имао 200, смањио се за десетак пута!

У четвртак Лазар одлази на операцију, која је трајала око 2 сата. Чекамо, али од кад смо дошли из манастира, некако смо осећали мир, знали смо да ће бити добро. Кад се операција завршила, доктор је рекао да се тумор смањио за неколико пута, и да не може да верује, али да више није малигни“, прича Зоран.

После недељу дана дечак је пуштен из болнице, након што је патолог јавио да нема малигног обољења.

„Десило се чудо. Тумор се претворио у обичну инфекцију, а лекари кажу да нема више проблема, да не треба да се враћамо и да је дете излечено“, говори отац малог Лазара.

У видеу испод послушајте целу причу Зорана Филиповића:

Оставите Коментар