– Мајко Богородице, дај ми здравље – биле су прве речи 18-годишњег немог дечка из Струмице, на југу Македоније, изговорене испред иконом Богородице у манастиру Дохиари на Светој Гори.

Позивајући се на страницу „Светогорска сећања“, медији у Грчкој и Македонији преносе сведочење једног монаха који је био присутан у манастиру где се почетком овог месеца десило чудо.

Он је испричао да је младић из Струмице пре десетак дана са својом породицом дошао на Свету Гору да се поклони и помоли пред чудотоврном иконом Богородице назване Горгоепикос. Или, у преводу: Богородица која брзо услишава и решава проблеме верника који јој се помоле.

– Kада је младић стигао у манастир и нашао се пред иконом Богородице, иако никада у животу није проговарао, ођедном је на његовом матерњем језику узвикнуо: „Мајко Богородице, дај ми здравље“ – пише портал специјализован за црквене вести.

Kада су то чули, сви су занемели од чуда. Молитва је настављена, а чим је завршена, младић из Струмице се обратио присутнима, који су се молили заједно са њим, и рекао: „Хвала вам, већ се осећам веома добро“. Да се заиста ради о истинитом догађају и правом чуду, за скопску телевизију Kанал 5 су потврдили свештеници из једног православног храма у Струмици.

Advertisements