Исламска новинска мрежа Исламске Републике објавила је анимирани видео снимак на којем се види како једна од њихових малих подморница земље напада флоту америчких ратних бродова у Персијском заливу усред напетости између два дугогодишња непријатеља.

Снимак од минут и по снимак који је емитован у понедељак у полугодишњем информативном ставу, почиње погледом на амерички носач авиона окруженом борбеним бродовима

Сцена је постављена на гитарски соло из Квинса из 1977. песме „We will rock you“ Тада музика прелази на злобнији звук док се указује иранска подморница класе Гадир у првом плану.

Један по један, амерички бродови потону у море након што су их ударила иранска торпеда. Два борбена авиона успеју да полете пре него што носач авиона потоне, а свих пет потопљених пловила је приказано.

„Четрдесет година“, пише се на екрану са насловом Исламска револуција која је збацила техеранску монархију коју су подржавале САД и довела на власт шиитске муслиманске свештенике. „Наш Иран има технологију за производњу веома напредних подморница класе Гадир.“

Снимак је првобитно емитован прошлог фебруара, отприлике у време када је Иран славио четири деценије Исламске републике. Касније га је поново поделио Институт за истраживање Блиског Истока, монитор за штампу, као и новинар Кјан Шарифи.

Оставите Коментар