Нови хеликоптери Војске Србије, међу којима и недавно допремљени Ми-35, представљени су јуче на аеродрому у Батајници у присуству председника Александра Вучића.

Председника Вучића су са карактеристикама четири нова хеликоптера упознали начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић и представници Министарства одбране и војске.

Вучић је по доласку са официрима наше војске прегледао хеликоптере Ми-35 руске производње, који су стигли у нашу земљу 3. децембра, и прокоментарисао је да нико у региону нема овакве машине. Иначе, како су медији јуче пренели, руски Ми-35 хеликоптери важе за једне од најбољих на свету, а поред њега јуче су такође били приказани и хеликоптери Х-145М и Ми-17.

Помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић казао је гостујући у Новом јутру ТВ Пинк да су нови хеликоптери од великог значаја за опремљеност Војске Србије.

Како је истакао реч је о потпуно савременим и добро опремљеним хеликоптерима.

  • Цео склоп погона има одличне маневарске способности. Најзначајни је навигаицони систем који може да се ради дигиталном картом. То значи и да пилот такође има свој нишански систем, који му омогућава да прецизно дође до циља. Кординација хеликоптера је добра независно од доба дана – описао је Милорадовић нове хеликоптере за које каже да могу да се користе у више сврха – прва намена је за борбена дејства, а други је и транспортна компонента.

Бранко Билбија, генерал мајор у пензији каже да је садашња опремљеност Војске Србије,на завидном нивоу.

  • Представаља револуцију за борбу у ваздуху. Циљ је погодити или разорити мету или објекат. Урађени су посебном технологијом, да би био отпоран. Могу да изнесу добар део терета, посаду за одређене акције. Са одређеним наоружањем, ви можете да очистите и терен – рекао је Билбија.

Милорадовић је нагласио да је важно и да је Србија прошла јако повољно при куповини нових,хеликоптера.

  • Добили смо их по рекордним попустима. Руси су испоштовали молбу Србије да се хеликоптери раније испоруче – рекао је.

Оставите Коментар