Глумац Марк Хамил, који је играо Лука Скајвокера у култној серији научно-фантастичних филмова „Ратови звезда“, открио је да је послао више од 500 дронова у Украјину преко платформе за прикупљање средстава „Унитед24“ само у последњих месец дана. У интервјуу у четвртак на радију „Блоомберг“, глумац је инсистирао да Украјини „треба“ оружје.

„Врло једноставно: Украјини су потребни дронови. Они дефинишу исходе рата, штите своју земљу, свој народ, надгледају границу, они су очи на небу“, рекао је Хамил водитељу Џоу Матјеу, додајуц́и да му је платформа за прикупљање средстава сваке недеље слала више информација о њиховом напретку у добијању беспилотних возила.

Хамил је прошлог месеца именован за амбасадора „Унитед24“ пројекта „Армy оф Дронес“. Пројекат је једна од неколико иницијатива за прикупљање средстава за беспилотне летелице које су Украјинци успоставили како би побољшали свој ваздушни арсенал. Други, лансиран раније овог месеца, прикупио је 9,6 милиона долара за само 24 сата за куповину камиказа дронова. У међувремену, САД су обец́але више од 27 милијарди долара само војне помоц́и Украјини од почетка 2022.

Хамил је само један у низу холивудских звезда који су искористили своју славу како би помогли Украјини у рату против Русије. Претходно је Бенедикт Kамбербач обећао да ц́е пружити смештај за избеглице, а Шон Пен је отишао на састанак са Зеленским и рекао да размишља о „ратовању против Русије“.

Оставите Коментар