Дрина је граница онолико колико ми хоћемо да буде граница. Дрина нас дели онолико колико ми допустимо да нас дели. Мора да дан повеже са обе стране, јер радимо исто и радујемо се истим стварима – рекао је, на отварању моста „Братољуб“ и новог граничног прелаза, Александар Вулин, министар унутрашњих послова у Влади Србије.

Према његовим речима, “овај мост је нада и надам сам да су ова дивна деца, коју сте довели, и на чему сам вам јако захвалан, расти много срећније него што смо ми расли”.

  • Док Србију води Александар Вучић, Република Српска ће бити чувана, брањена, помагана где год треба и како год треба. Свака победа Републике Српске је и победа Републике Србије. Сваки успех РС нас радује, а свака туга и мука погоде нас, јер јесу и наша туга и мука – поручио је Вулин. – Република Српска и Република Србија желе мир, желе просперитет. Овај мост смо градили две године, а онда смо најмање четири године чекали да се бирократе и зла политичка воља смилују и допусте грађанима са обе обале да живе раде и боље и једноставније.

По Вулиновим речима, нема оправдања што се шест година чекало да се пређе преко овог лепог моста, а Србија је урадила све што је требало да учини, брзо и одмах. Честитао је људима са обала Дрине, пожелевши срећу, здравље и сву благодет, наглашавајући да међу браћом не сма да буде граница.

Мост који је држава Србија изградила још 2017. године дугачак је 227 и широк 14 метара. Стоји на осам стубова, међу којима су четири на живој реци. За његову изградњу Србија је издвојила 13 милиона евра. БиХ је, преко Управе за индиректно опорезивање, изградила здања на левој обали Дрине, за контролу возила, путника, роба, за царину и инспекције.

Велику захвалност Србији „за ово визионарско дело на Дрини, на благодет народу са обе обале Дрине, истакли су премијер РС, Радован Вишковић, министар комуникација и транспорта у Савету министара БиХ Војин Митровић, као и челници општина Милан Јовановић, председник општине Љубовија и начелник општине Братунац Срђан Ранкић. Њихова порука да овај заједнички велики посао власти са две обале представља „само почетак“ великих дела од значаја за људе око река.

В. Митрић

Оставите Коментар