Председник Белорусије Александар Лукашенко предложио је да се руски авиони распореде у белоруским војним базама како би на њима могли да лете и Руси и Белоруси.

Лукашенко је подсетио да је оваква пракса постојала 2014. године, током одржавања Светског првенства у хокеју – тада су руски авиони дежурали у Белорусији. Министарства одбране две земље су први пут потписали програм стратешког партнерства на пет година.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„Дајте нам те авионе на којима ће, као у то време, летети заједно Руси и Белоруси. База имамо довољно и не требају се нове градити. Зашто да се бацају паре. Боље да се од њих купе или направе нови авиони“, изјавио је Лукашенко на састанку посвећеном белоруско-руској сарадњи у војној сфери.

Према речима белоруског председника, током састанка са председником Русије Владимиром Путином 22. фебруара у Сочију он није приметио „одбијање“. Лукашенко је нагласио да, ако ти авиони буду распоређени у белоруским базама, „тада ће бити потребно тражити и наоружање за ове авионе“, и то најсавременије.

„Не говоримо ту о нуклеарним бојевим главама, већ о обичном оружју. Тај део разговора је био најсадржајнији“, рекао је председник Белорусије.

Оставите Коментар