Српска десница поднела је данас кривичну пријаву Основном јавном Тужилаштву у Новом Саду против организације “Здружена акција кров над главом” и њиховог чланство због изазивања панике и нереда.

,,Здружена акција кров над главом” је 7. јуна објавила текст у којем за напад на студенте Правног и Филозофског факултета у Новом Саду, Марка Ђелевића и Михајла Николића а касније и Дејана Багарића, оптужује Српску десницу и њене чланове.

,,У тексту се наводи да иза пребијања горе поменутих студената стоји наша организација Српска Десница у садејству са државом Републиком Србијом. На такав начин ова организација представила је државу и њене органе као извор насиља и фактор репресије, док се Српска Десница ставља у својство извршиоца тог дела…. Овим путем путем поменута организација је изношењем и преношењем лажних вести и тврђења изазвала панику и теже нарушавање јавног реда и мира” стоји у поднетој пријави.

Миша Вацић председник Српске деснице изјавио је данас имајући у виду, да није доказано, нити да постоје било какве индиције да је неко од припадника СД починио ово дело, захтева од Тужилаштва да процесуира одговорне и изведе их пред лице правде.

Ангажовани пуномоћник, адвокат Горан Караџић из Новог Сада истакао је да се овде недвосмислено ради о извршењу кривичног дела из Члана 343 КЗРС, Изазивање панике и нереда, те предлаже надлежном Тужилаштву да покрене кривични поступак против извршилаца поменутог дела.

По предаји кривичне пријаве Тужилаштво је позвано да што хитније реагује а уједно и заштити чланство СД чија је безбедност угрожена преношењем лажних вести и објава.

Српска десница овим путем такође је најавила да ће почетком идуће недеље заказати ванредну конференцију за медије и изнети у јавност доказе којим располаже.

Оставите Коментар