Осокољен подршком подгоричких амбасада, уз чију је немалу помоћ „упао“ у Владу Црне Горе, елиминишући ДФ, Дритан Абазовић толико се уживео у улогу недодирљивог да одбија реконструкцију коју жели 38 посланика владајуће већине!

„Одбрана“ Абазовића да је његова УРА искључиво за „експертску“ владу, поприма карактеристике гротеске када се зна да је он једини политичар који седи у њој без обзира на то што је његова партија и те како била заинтересована за неколико ресора, пре него што је влада постала „експертска“. За неупућене – Абазовић је без дана радног стажа у том сектору постао координатор безбедносних служби у држави!

Нема сумње, млађани Абазовић је дао допринос усвајању новог Закона о слободи вероисповести, покренуо полицију која је разбила неколико опасних криминалних група, али чудно је да његови захтеви, слични ултиматуму, долазе у време када је Ђукановић сатеран у ћошак после дебакла на Цетињу, посебно након избијања афере „Пандора папири“!?

Они који дуже памте, сећају се Абазовића као главног преговарача Позитивне након локалних избора у Никшићу 2013. када је опозиција поразила Ђукановића, али је Дритан почео да „затеже“ са условима о признавању „геноцида“ у Сребреници и независног Косова, да би један његови одборник „изручио“ Никшић Милу, баш као што је и носилац листе „СДП-Позитивна“, 2018. „уступио“ Ђукановићу Подгорицу…

Да ли се спрема сличан маневар у Црној Гори тешко је рећи, али мало је вероватно да би „амбасаде“ дозволиле велики повратак Ђукановића. Неком комбинаториком Абазовић би могао да „излети“ из владе, а варијанта о „његовој“ мањинској влади, коју промовишу „независни медији“, осуђена је на пропаст! Судећи по реакцијама јавности, још једна уцена и превара – неће проћи.

Милутин Секуловић

Оставите Коментар