Хаг је изнурио Слободана Милошевића и бивши председник СРЈ умро је од последица срчаног удара! Све теорије о томе да је Милошевић отрвован, да је пио ветеринарске лекове, или да је сам дигао руку на себе, које су се могле чути у јавности у Србији, напросто су нетачне.

Ово тврди угледни београдски адвокат Тома Фила и један од оних који је учествовао у одбрани многих Срба пред Трибуналом у Хагу.

Гостујући на „Јутјуб“ каналу Балкан инфо, Фила је испричао низ пикантерија из периода деведесетих година, са којима јавност до сада није била упозната.

Према његовим речима, чињеница да је Милошевић боловао од ангине пекторис и док је био у Србији, затим затворски услови, плус исцрпљујући темпо суђења, узели су данак и Милошевићево срце није издржало.

  • Милошевић се није убио у Хагу. Ма, какви! Он је био оптерећен замором. Момир Булатовић је био са њим последње вече. И Милошевић му је рекао: „Немој ништа да се договарамо, преморен сам“. И легао и није се пробудио. То је био срчани удар – констатовао је Фила.

Како је појаснио, Милошевића су изнуривали темпом и начином на које су доносили документа.

  • Изнуривали су га. Карла дел Понте је проширила оптужницу и на Босну и на Хрватску, и није слушала судију Меја који је рекао да се то не ради. Да то нису радили, вероватно би га осудили док би Слоба још увек био жив – навео је адвокат.

Фила је открио и много детаље везане за ноћ хапшења Милошевића. Између осталог, адвокат је сведочио да је Милошевићава ћерка Марија говорила бившем председнику да треба да се убије.

  • Говорила му је да је срамота да га досовци хапсе, да је срамота да се преда и да треба да се убије. Слоби се убио и отац и мајка. И ја мислим да је код њега био ужасан отпор да тако нешто и он не уради. Психијатрија говори да се у првом колену то не преноси, него у другом, трећем… – рекао је Фила.

што се тиче самог хапшења бившег председника, Фила тврди да су досовци имали паклени план да Милошевића превезу у Тузлу, а да онда као оправдање кажу да су то урадили „гангстери за пет милиона долара“.

  • Тад им није прошло, јер је Павковић још увек био уз Милошевића. Кобре су браниле Милошевића. А једна Кобра вам је као 10 Легијиних припадница Јединице за специјалне операције. Зато су тада одустали – навео је адвокат.

Ђинђић све прекришио

Фила тврди да је Милошевић са новом досовском влашћу после петог октобра склопио договор, који је потписао и покојни премијер Зоран Ђинђић.

  • Три ствари је потписао Ђинђић – да га неће слати у Хаг, да му неће дирати породицу и да му неће дирати имовину. Све три је прекршио – подвукао је Фила.

Марија хтела да убије Чеду

Према речима Томе Филе, Марија Милошевић хтела је да убије лидера ЛДП и тадашњег потпредседника Владе Чедомира Јовановића.

  • Ја сам га склонио да га не убије Марија. Марија је хтела да га убије, то је истина. Рекла је Слоби: „Кога овај Фила брани, тебе или њега“. А ја сам гледао да не пуца на њега да оде жена на робију – испричао је Фила.

Оставите Коментар