Грађани Србије највише верују председнику Александру Вучићу, несразмерно више него било којем другом политичару, а подршка коју му указују изразито је скочила у односу на период пре увођења ванредног стања, показују резултати најновијег истраживања агенције Ипсос стратеџик маркетинг.

  • Када испитујете по политичарима, ту постоји огромно поверење у оно што изговара председник Вучић – каже за РТС директор те агенције за испитивање јавног мњења Срђан Богосављевић.

Генерално, индикатор „у кога имате највише поверења“ за Вучића је био највећи од када Ипсос мери ставове грађана, од 97. године, за било кога, а у последњих већ шест година је, истиче Богосављевић, на највишем нивоу.

  • Међутим, он је и у том индикатору напредовао и ту 46 одсто каже: „само њему и ником другом“ – истакао је директор Ипсос стратеџик маркетинга.

Први после њега има 1,3 одсто, па следећи 1,2 одсто, па 0,8 одсто, навео је Богосављевић.

Такође, позитивна оцена Вучићевог понашања је драматично порасла, на чак 61 одсто, док је пре епидемије и ванредног стања била на 44 одсто, додао је Богосављевић.

То је, истиче, релативно логично:

  • Видимо и по светским лидерима, такође, да људи који преузимају највише одговрности, јер командују у ванредним ситауцијама, код свих је то порасло и то неком за 10, а неком за 20 одсто, али код њега (Вучића) је ово изразити раст – каже Богосављевић и указује да је, на пример, било само 21 одсто негативних, што је мање него пре увођења ванредног стања.

Оставите Коментар