Покрет Левијатан је на друштвеним мрежама објавио саопштење у којем су навели да се правно обраћају држави предавањем сакупљених потписа у оквиру петиције у којој се тражи измена кривичног законика Србије, како би се у оквиру МУП формирало посебно одељење, такозвана полиција за животиње
Трагом те информације, позвали смо председника Левијатана Павла Бихалија, који нам је рекао да постоје шансе да се политички ангажују како би променили проблеме које тренутно као организација не могу.

  • Ми предајемо 1. 10. 2019. године 101.273 потписа грађана Србије који су подржали нашу иницијативу. Ако не осетимо позитиван феедбацк из Скупштине, дефинитивно ћемо се активирати у локалу са једним циљем, а то је да фирме попут „Авеније МБ“ не могу више да се баве животињама, а шинтераје да научимо како се послује без крађе и манипулације са локалном самоуправом. Мислимо да је сада тренутак да системски изнутра нападнемо оно што не ваља и на тај начин укажемо власти на пропусте које има у оном делу где ми сматрамо да смо компетентни. Дакле, наши мотиви су јасни, такве фирме не могу више да раде то што раде, ово је једини модел којим ћемо их истерати – објаснио је Бихали за Информер.

Оставите Коментар