У јеку формирања нове владе такозваног Косова све више се шири листа команданата терористичке ОВК које је на саслушање позвало Специјално тужилаштво у Хагу, и полако се стеже обруч око председника привремених приштинских институција Хашима Тачија, бивешег команданта озлоглашене Дреничке групе ОВК, пише „Политика“.

Лист подсећа да се већ дуга листа бивших припадника или особа повезаних са ОВК које је позвао Специјални суд пре два дана проширила за још два имена, тако да су сада на њој бивши председник парламента у Приштини Кадри Весељи и шеф приштинске обавештајне службе Шпенд Мађуни.

„Политика“ наводи да се Весељи, као и остали из најужег круга команде ОВК, доводи у везу са најстрашнијим злочинима из извештаја Дика Мартија, почињеним у логорима на северу Албаније, као и са Дреничком групом, коју је водио Тачи.

С друге стране, Мађуни је, према наводима приштинских медија, осумњичен „само“ за цурење информација, пише београдски дневник, додајући да он није био члан ОВК, али да је поднео оставку после хашког позива.

Позивом Кадрију Весељију сужен је круг око Хашима Тачија, бившег команданта Дреничке групе, званог „Змија“, оцењује „Политика“.

Оставите Коментар