Кандидат за председника Косова и лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај два пута је у 24 сата најавио референдум о уједињењу са Албанијом а да нико из Европске уније, САД и међународне заједнице није реаговао.

Док су неки Срби били у хашком казамату јер су заступали идеју о Великој Србији, а наша земља због тога трпела све могуће међународне санкције и сатанизована годинама као главни агресори на еx Ју простору, Косвским лидерима због исте идеје не стижу чак ни вербалне пацке.

Очигледно лицемерна политика дела међународне заједнице се води латинском изреком „што је дозвољено јупитеру, није волу“.

Није тешко закључити да, они који себи дају за право да спроводе међународну правду, да одлучују о судбини људи на овим просторима, кога сматрају јупитером а кога волом.

И ако се зна да њихов јупитер не крши међународно право само на речима већ да га је кршио и током ратова крајем деведесетих година чинећи ратне злочине.

Они могу да уводе расистичке таксе, да не спроводе споразуме потписане у Бриселу, Вашингтону, да газе по људским правима Срба од слободе кретања до имовине и никаву санкцију нису имали. Очигледно неће ни за ове речи које могу цео регион да одведу у нове сукобе.

Можда баш зато и не желе, можда поједине западне земље то и прижељкују. Још једно крвопролиће на овим просторима.

Милан Лађевић, главни уредник Српског Телеграфа

Оставите Коментар