Великоалбанској кампањи придружила се и позната музичка звезда пореклом из Приштине Дуа Липа (25) која је на друштвеним мрежама објавила неисторијске и неистините чињенице о томе како је Kосово независна земља. Међутим, шиптарски лобисти очигледно на све начине покушавају да оспоре све што је вековима српско, па су тако решили да присвоје и српског научника Николу Теслу!

Скандалозан текст освануо је на шиптарско-америчком порталу “Illyria” где се наводи да Никола Тесла није Србин, већ води пореклом из Албаније.

У тексту стоји да је његова породица пореклом из Санџака који је у то време био подручје Босне, а које је припадало Османском царству. Такође, наводе да се Теслина мајка носила албанско име Гјука – да подсетимо жена се звала Георгина, док је отац био православни свештеник пои мену Милутин

Такође, наводи се да након што су Срби протерали Албанце са тог подручја Теслини родитељи одлазе у село Смиљан, где се потом научник и родио.

Да ствар буде гора, портал је објави фотографију Тесле у српској народној ношњи наводећи да се ради о националној албанској.

Related image

Да ли ће свет прогутати причу да је Тесла Шиптар, а српско срце албанско тло, остаје да видимо.

3 KОМЕНТАРА

  1. Нису ту проблем само Шиптари, него и наши врли научници и академици, па чак и политичари, и бивши и садашњи, који не реагују тако што ће дати праву истину о Шиптарима, а то је да су они на простор данашње Албаније, а која је у вријеме њиховог доласка била српска земља којом је владао српски кнез Стефан Војислав, дошли 1043. са Сицилије, а које је довео као пратећу службу Георгиос Маниакос, који је био ромејски генерал и намјеравао срушити тадашњу власт. Иначе, државу Албанију је створила Аустро-угарска монархија, а већина Шиптара је српског или другог поријекла, грчког, цинцарског… Они се неће смирити док добро не добију по носу, а надам се да неће дуго чекати. Ђубрад, немају ништа своје, као још неки, па отимају од других.

Оставите Коментар