Да ли сте знали да је српска реч „вампир“ усвојена у целом свету? Све је почело у 18. веку када је човек по имену Петар Благојевић преминуо.

Петар Благојевић је био српски сељак за кога се веровало да је након смрти постао вампир и да је потом убио девет својих комшија. Цео случај је описан у извештају царског известиоца, који је био сведок догађаја када су сељаци коцем пробили срце Петра Благојевића.

Када је Благојевић умро, његову смрт пратио је низ мрачних судбина његових блиских комшија. На самрти, жртве су наводно тврдиле да их је Благојевић давио током ноћи.

Штавише, Благојевићева жена је тврдила да ју је Петар посетио и тражио своје опанке, након чега се она преселила у суседно село. Сељани су одлучили да више не ризикују и да ископају тело и потраже знакове вампиризма, као што су порасла коса, брада и нокти, одсуство распадања. Када су проболи Петрово срце коцем, велика количина „свеже крви“ потекла је из његових ушију и уста.

За сваки случај, тело је потом спаљено. Пар година касније, прича се проширила на све стране Европе, чиме се допринело порасту вампирске хистерије у Немачкој, Француској и Енглеској у 18. веку.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар