Председница Хелсиншког одбора у Србији Соња Бисерко отворено је у Приштини подржала премијера лажне државе Рамуша Харадинаја и са њим договорила стратегију којом треба да присиле Београд да призна независност такозваног Косова!?

Бисеркова се заједно са извршном директорком ове невладине организације Изабелом Кисић у уторак у Приштини састала са Харадинајем, а тема састанка, како сазнајемо, била је како да Србе на Косову убеде да је промена граница лоше решење за њих.

– Бисеркова и Кисићева су спремне да сарађују са приштинским институцијама, којима су понудиле помоћ за лобирање у земљама које нису признале Косово. Њих две су Харадинају обећале и помоћ у демотивацији Срба на Косову. Сарадници Хелсиншког одбора месецима су боравили на Косову и убеђивали Србе да промена граница на Косову није добро решење. Другим речима, Бисеркова и њени сарадници залажу се за целовито и независно Косово – објашњава особа упозната са дешавањем.

И док се Бисеркова и Кисићева нису оглашавале после састанка, Харадинај је рекао да је било речи о положају мањина на Косову.

– Косово има најнапреднији Устав у погледу мањинских права. Остварили смо значајан напредак ка демократији – кратко је казао Харадинај.