Невиђени скандал на Косову у Призрену проузроковала је наводна мис Србије Ирина Јованка (23) из Новог Сада, која се такмичи на избору за Мис слободе света.

Фото: republika.rs / printscreen
Фото: republika.rs / printscreen

Према речима албанских медија, званична представница Србије на овом такмичењу, где се надмећу девојке из различитих земаља изван региона, шокирала је јавност када је, шетајући пистом, показала знак „велике Албаније“, то јест симбол албанског орла и насмејала се.

Наиме, учесница косовског такмичења Мис слободе света из Србије налази се на званичним страницама овог такмичења на друштвеним мрежама Инстаграм и Фејсбук. Иако није познато којим путем је изабрана да представља Србију на поменутом такмичењу, то плавокосу лепотицу није спречило да продефилује бином и притом током представљања земље Србије покаже албанског орла.

Овај скандалозни потез зачудио је чак и албанске медије, те ју је новинар упитао због чега је показала албанског орла. Мисица је поновила исти гест рукама и одговорила без пардона: „То је облик поштовања, нормално је да то радим“.

Контактирали смо са Шпејтином Зејнелијем, који је главни организатор такмичења Мис слободе света, а он нам је рекао да су и организатори избора за мис били шокирани њеним поступком.

Фото: republika.rs / printscreen
Фото: republika.rs / printscreen
  • Ирина Јованка је српска представница из Новог Сада и већ је на овом такмичењу, које траје неколико дана, освојила једну награду Мисс фреедом оф Еуропе. Овде има много категорија за награду, од мис ношње, мис бикинија, мис шарма, мис интелигенције, а у петак ће бити одржано главно вече такмичења, то јест финале – упутио нас је Зејнели у дешавања, а потом прокоментарисао гест српске представнице.
Фото: republika.rs / printscreen
Фото: republika.rs / printscreen
  • И ми организатори смо се чудили што је то урадила. Заиста смо се питали шта је ово, ми јој нисмо рекли да то уради. То се никада није десило. Она је то урадила да би привукла пажњу на себе и да би добила рекламу, што је и постигла, јер су сви медији пренели да је показала албанског орла – објаснио је организатор такмичења, а на питање ко је изабрао Ирину Јованку да представља Србију на избору у Призрену, Зејнели је рекао:

  • Не знам заиста, сада тај податак не могу да проверим јер припремамо вечерашњи догађај. Ту сам да одговорим на сва питања, чим будем био у прилици. Срдачан поздрав из Призрена.

Фото: republika.rs / printscreen
Фото: republika.rs / printscreen

Покушали смо да ступимо у контакт са Ирином Јованком, али она до закључења овог броја није одговорила на наша питања.

Сликала се са мис Албаније и Косова

Колико је наводна мисица Србије жељна пажње медија, говори и то што се брже-боље фотографисала са мис Косова и мис Албаније. На црвеном тепиху, где су се представнице свих земаља имале дружење са медијима из разних земаља Ирина Јованка је, сасвим случајно, стала са мис самопрозване државе Косово и мисицом Албаније.

Весна де Винча: Ову девојку Србија није послала!

Весна Југовић де Винча, председница компаније „Мисс Yу“, тврди да њена агенција није изабрала Ирину Јованку за поменуто такмичење.

  • Ја сам шокирана овим што сам видела, ово је срамота, велика срамота. Ова девојка, ко год да је, није послата из моје агенције Мисс Yу. Ја овој девојци не знам ни име ни презиме. Ево, сада први пут чујем да се било шта одржало на Косову. Чим чујем где се одржавало, све ми је јасно. Ову девојку Србија сигурно није послала на такмичење, они тамо бирају према себи.

Тијана Цвејановић

loading...

Оставите одговор