У питању је Вијетнам, село Ми Лаи, 16. марта 1968. регуларни амерички војници су упали у то село, окупили између 400 и 500 цивила, пре свега жене и децу и стрељали их. Међутим, пре него што су их убили, део жена су силовали и унаказили их. Конкретно на овој слици се види и жена која се закопчава након злостављања. Слику је направио фотограф Robert L. Haeberle, одмах након што је сликао, окренуо се, чуо пуцње и сви са слике су већ били мртви. За ово зверство каквог би се и најгори нацисти постидели одговарала је само ЈЕДНА особа, официр William Calley, првобитно је осуђен на доживотну за убиство 22 цивила (од преко 400 убијених), међутим ,,одслужио је“ само три и по године кућног притвора, након чега је ОСЛОБОЂЕН.

Дакле до дан данас НИКО није одговарао за силовања, злостављања и убиства неколико стотина цивила у овом од стране самих американаца потврђеном случају, али зато Србија и Црна Гора су биле бомбардоване без дозволе УН, нанета им је штета од 140 данашњих милијарди евра и убијено је преко 2500 њихових грађана, и то због измишљеног случаја Рачак. Ко ће да одговара због тога?

Сетите се ове слике и села Ми Лаи (My Lai) када Кајл Скот или неки грађански политичар опет спомене како су српски националисти криви за све. Такође молимо вас да поделите ово да што више људи сазна за овај случај.

Оставите Коментар