Српска Десница упућује најоштрији протест судским властима поводом случаја у којем је правоснажно осуђени извршилац гнусног кривичног дела недозвољене полне радње над малолетним лицем, „уметник“ Горан Јевтић, уместо затворске казне добио меру обавезног кућног притвора.

„Господин“ чак нема ни електронског надзора, тзв. наногицу и шетаће се по кући безбрижно, док његова жртва трпи шестогодишњу психичку трауму, сада и судски, крајње срамотно оверену. Као национално одговорна странка, обавештавамо целокупну српску јавност да је ова одлука Вишег суда у Сомбору крајње неморална, неправедна и што је можда најгоре од свега, охрабрујућа за евентуалне будуће сексуалне предаторе у нашој средини. Српска Десница се пита који то правни механизам, које то адвокатске вештине и која то професионална пракса може дозволити да се једно од најтежих кривичних дела волшебно претвара у казну која би више приличила ситном лопову који је украо неколико тренерки из продавнице спортске опреме?

Програмска начела на којима се заснива политички рад Српске Деснице на првом месту вреднују снажну државу, традиционалне породичне вредности, патриотизам, част и људско достојанство. Све ове вредности не могу бити остварене нити могу имати смисла уколико Србија не штити, не развија и не образује децу и омладину у духу високих моралних образаца које су успоставили наши славни преци! Ми смо генерација која у овим драматичним моментима по српско, али и европска друштва у целини, одговара за будућност наредних генерација и зато подижемо свој глас протеста и упозорења! Не дамо нашу децу, не дамо нашу будућност онима који нису способни да поднесу терет тешких обавеза у јавном и политичком животу.

Српска Десница својим наступима хоће и мора да протресе сав талог који се задржао на појединим одговорним позицијама и заувек га уклони у историјско сметлиште. Све већи број национално свесних људи са здравим моралним кодексом своје место налази управо у нашој странци, јер себе видимо као нову снагу која ће се најоштрије и без страха законски обрачунати са злочиначким умовима ради опште друштвене и националне сигурности и напретка.

Српска Десница обећава свим часним и поштеним људима, да ће уласком у државне институције правди бити приведени како починиоци злодела, тако и они који су исте те починиоце на бестидне начине ослобађали од одговорности пред правдом и јавним моралом. Ужасавајућа одлука сомборског Вишег суда данас нанела је нови бол свим жртвама сексуалног терора и узнемирила српску јавност. Када у систем власти Србије вољом народа буде постављена Српска Десница, од страха ће задрхтати свако ко почини зло према најневинијим припадницима нашег друштва, а то су деца!

Српски десничари позивају људе на осећај братске солидарности, јер од руке слепе правде нико никада није побегао, па неће ни овај пут. Ми хоћемо, можемо и морамо да остваримо боље сутра за све!

Миша Вацић, председник Српске Деснице

Оставите Коментар