„Мој покојни деда ми је испричао један догађај из рата.
Немци су дошли у њихово село, понижавали су људе, а увече окупили сву децу и ставили 12 малишана уза зид да стрељају … Неколико мушкараца из тог села стало је испред деце, и стрељани су, деца су остала жива, али две минуте касније поново су уперили оружје, и опет је испред деце стало неколико мушкараца и стараца, поново су пуцали, фашисте је ово забављало,… ово се наставило све док сви мушкарци нису стрељани .. Није остао ниједан једини.
И опет су нанишанили децу, али сада су испред њих стале жене, којих већ није било толико. Нацисти су се смејали, нанишанили су жене. Тренутак касније зачуо се узвик „ПАЛИ!“ и сви фашисти су као један пали мртви на земљу. Испоставило се да су мушкарци из села послали једног у помоћ, рекли му да има мало времена, да ће они задржати Немце и спасити животе деце.
Спасили су животе своје деце по цену својих живота. Током ових 15-20 минута храбро су стали испред деце схватајући да је ово неопходно и да је ово последњи дан, последњи минут њиховог живота … Мој деда је био једно од ове деце. „

Юрий Гилёв

***
Немци и њихови савезници су у 2. Светском Рату убили 27 милиона Руса (по неким прорачунима, чак и много више).

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар