Ово је величанствени господин и српски брат Јанис Јанулис. Наш брат Јанис је родом из Агиос Матеоса са Крфа. Око и на његовој њиви у овом месту била је смештена Дринска дивизија Српске војске која је ту пристигла у јануару 1916. године.

Под његовим и околним дрворедима маслина, српски војници су разапели шаторе и нашли уточиште. Као да албанска зима није била довољна, први дани боравка Српске војске на Крфу су били нарочито тешки, јер се температура спустила нагло на само 1 степен, а почео је и да провејава снег. Можете само да замислите колико је то било тешко војницима који су били на ивици смрти. Јанис и његове комшије, одмах су се организовали и спровели акцију снабдевања српских војника у Агиос Матеосу покривачима и џаковима од козје длаке који су добро штитили од ледене кише и мраза.

Не само то, Јанис се толико зближио са својим новим пријатељима из Дринске дивизије, да је учио српски, певао са њима „Тамо далеко“, дружио, туговао и веселио. Плакао је заједно са њима када су сахрањивали мртве другове или их одводили у болницу на острво Видо.

Крфљани су веома били импресионирани јуначким држањем и високим моралом српских војника. Ни једна грана маслиновог дрвета није посечена током њиховог боравка, а камо ли дрво. Ни један инцидент није забалежен на Крфу тих дана, а о броју бракова, кумстава и пријатељстава који потичу од тада, само Бог зна колико их је било. Па ви сад видите од каквих људи потичемо и ко су нам били преци.

Породица Јаниса Јанулиса је зато дала своју њиву у подножју сеоског гробља да се на њој сахрањују умрли српски борци из Дринске дивизије. После неколико година од завршетка Великог рата изграђено је заједничко гробље у близини локалне грчке православне Цркве. Подигнута је велика пирамида од камена и на њој су уклесана имена погинулих ратника. Од боравка Дринске дивизије на његовој њиви, Јанис није желео, из пијетета према умрлим српским ратницима, да је оре јер су на њој сахрањени српски војници.

Зато кад се ових дана сећамо наших јунака који су се опоравили на Крфу и ослободили нашу отаџбину пробојем Солунског фронта, ред је и да се сетимо овог великог Крфљанина, као и свих Крфљана који су помагали нашим прецима у свом опоравку. Слава Јанису Јанулису и слава нашој грчкој браћи и сестрама Крфљанима!