Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да се у Црној Гори води анти/српска политика и да је Србија жртва великоцрногорске агресије, што је образложио тиме да Срби у Црној Гори не могу да добију ниједну руководећу функцију

“Црногорци да се врате у Црну Гору, неће имати ко да руководи у Србији. Они хоће да се школују бесплатно, да се лече бесплатно, а онда оду доле и кажу ја сам Црногорац. А за то време Срби доживљавају тортуру. То више не може”, рекао је Дачић за телевизију Прва

Одговарајући на прозивке црногорског руководства да “пребројава крвна зрнца”, Дачић је упитао да ли је он забранио некоме да долази у Црну Гору и истакао да су у делегацији Министарства спољних послова половина Црногорци.

“Они броје крвна зрнца, али то су за њих зелена крвна зрнца. Нигде не постоији већа подршка црногорском режиму него у Београду. Kо оспорава њихова права. Па сам Ђукановић зна да има више црногорских директора у Србији него у Црној Гори”, рекао је Дачић а онда је дао одгвоор на питање новинарке како види решење спора око недавно усвојеног Закона о слободи вероисповести. Он сматра да до њега може доћи исправком Закона, али да сумња да ће до тога доћи.

“Нас не занимају унутрашње ствари у Црној Гори, али нас занимају Срби. Ја имам коректне односе са свим црногорским политичарима, али да не мењамо тезе, бесмислено је рећи да Београд руши независност Црне Горе”, рекао је Дачић.

Дачић се упитао и шта би било да је Србија донела такав закон по коме би католичке цркве или џамије припале Србији.

“Kако је то нормално. Kако је то нормално да Никола Самарџић прича да је угрожен. Ајде да Србин дође на црногорску телевизију и то прича”, рекао је Дачић.

Оставите Коментар