На величанственом скупу поводом оснивања подгоричког одбора Слободне Црне Цоре – одржаном уз поштовање свих епидемиолошких мера – председник Владислав Дајковић дао је реч да ће Мило Ђукановић и његова партија изгубити на изборима најављеним за мај месец.

– Почели смо од нуле, ником нисмо тражили помоћ, нити смо било коме нешто дужни. Уместо ратова око фотеља и привилегија, ми смо одлучили да се боримо за наш родни град. Након одбране наших светиња окренули смо се животним темама и локалним проблемима, водећи се ставом да су проблеми Подгоричана и Подгоричанки уједно и наши проблеми. Представили смо супериоран политички програм, односно решења за Подгорицу у десет тачака, симболично назван “Чиста десетка”.

Наши активисти су обишли десетине хиљада наших суграђана и од уста до уста промовисали идеју Слободне Црне Горе, али и наш програм. Чињеницу да за нас нема простора на црногорским телевизијама надокнађујемо озбиљним, а некад и шаљивим видео спотовима којим обрађујемо политичке актуелности. Те спотове осмишљавамо и снимамо сами и заиста смо поносни што имају на стотине хиљада, а неки чак и милионе прегледа на друштвеним мрежама. Таквим креативним радом дефинитивно успостављамо нови политички стил, прилагођен нашој младости и новом духу времена.

Ипак, не заносимо се бројкама. Већ од данас крећемо у озбиљан теренски рад и представљање нашег програма: од врата до врата, од особе до особе. Наша кампања неће бити скупа, али ће бити оригинална, младалачка, супериорна, речју – победничка. Позивам грађане и грађанке Подгорице да се придруже новом таласу који ће за три месеца политички потопити Мила Ђукановића, Ивана Вуковића и све корумпиране кадрове Демократске партије социјалиста из Градске управе. Има нас више“, саопштио је Дајковић.

Генерални секретар Слободне Црне Горе Ђорђије Андрић обратио се присутнима: „Срећан сам што смо данас формирали подгорички одбор са преко 100 младих, образованих и вредних људи који се никада раније нису бавили политиком. Сви ови људи су наш залог за будућност. Има нас више који смо жељни нормалног живота. Има нас више од оних који себично бране своје привилегије. Има нас више који хоћемо да живимо у слободној Подгорици. Најзад, можда се не зна ко ће бити Премијер, али једно је сигурно – Дајковић руши Ђукановића у Подгорици“, закључио је Андрић.

Након Андрића присутнима се обратио и Политички директор Слободне Црне Горе, Борис Ђурашић: „Нисам погрешио што сам се након двадест година живота у САД, вратио кући у Црну Гору. Срећан сам што сам део победничког тима Слободне Црне Горе који ће од маја вршити власт у Главном граду. Мој задатак ће бити да својој земљи, родном Бару, али и Подгорици пренесем више него успешан економски модел који сам примењивао у мојој грађевинској компанији у Њујорку. Сигуран сам да Црна Гора може постати Швајцарска на Балкану“, закључио је Ђурашић.

Портпаролка Слободне Црне Горе Мр Јована Тодоровић је истакла: „Подгорички одбор ће чинити 100 људи, и то: 30 одсто припадница нежнијег пола, али и 30 одсто младих. Избор председника подгоричког одбора предвиђен је за наредну седницу, која ће се одржати за тридесет дана. Слободна Црна Гора ће у наредном периоду одлучити да ли ће на изборе у Подгорици изаћи самостално или у скопу шире коалиције, закључила је Тодоровић.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар