Као право освежење на учмалој, досадној и потпуно предвидивој политичкој сцени у Црној Гори појавио се ВладиславДајковић, личност коју не можете везати ни за исток ни за запад, ни за власт ни за мафију, једноставан младић који посредством друштвених мрежа објављује видео записе којима пружа подршку верном српском народу у Црној Гори у борби за очување светиња. И ту и тамо укаже на озбиљне нелогичности владајућег режима. И уживо га прати више десетина хиљада људи. И угасе му „Facebook“ профил. Не можеш друже да имаш хиљаде и хиљаде пратилаца а да ни(је)си власт у Црној Гори. 

Наши извори откривају да се због свега наведеног Дајковић нашао на радару црногорских служби безбедности, које према њему примењују разне третмане, од тајне пратње преко праћења електронских комуникација. Према истим сазнањима, за један од тих сегмената задужен је лично Марко Лазовић, чувени батинаш из дворане „Морача“ и син Зорана Лазовића, помоћника директора Управе полиције Црне Горе. А циљ? Па наравно, уплашити га да одустане или посустане у настојању да брани српске светиње и промовише дух и традицију заједништва Срба и Црногораца српског порекла. Зато су и послали белу Опел астру PGJK600 да га у корак прати и уживо извештава о његовим активностима, као што Дајковић извештава о њиховим.

Међутим, у атмосфери линча која тренутно влада у Црној Гори, што су могли на својој кожи осетити свештеници и малолетници, остале да не помињемо, тамошњим службама безбедности и очувања уставног (Миловог) поретка можда није довољно једно гашење „Facebook“ профила, већ се стварају услови и повољна клима да „неко из масе“ лагано пребије Дајковића као да је то сасвим нормална ствар. У демократским државама и цивилизованим друштвима сигурно није, а у Црној Гори!? Тамо где ништа није свето, људски живот има цену.

Извор: Националист

--

Leave a Reply