„Себе дефинитивно видим на позицији преко које ћу моћи да олакшам и побољшам живот својим суграђанима. Управо зато, између осталог, толико тврдоглаво инсистирам на бесплатној легализацији кућа у Подгорици. Тиме ћу олакшати живот за барем стотину хиљада грађана. Живим за то“, рекао је у интервјуу за портал ИН4С предсједник Слободне Црне Горе, Владислав Дајковић.

Шта видите као најважнија достигнућа Слободне Црне Горе протеклих годину дана?

Као највеће достигнуће видим чињеницу да смо окупили врхунски тим младих људи који свакодневно раде, народски речено – без паре и динара. То значи да су препознали квалитет у нашој причи и да вјерују у идеју Слободне Црне Горе.

Редовно износите критике на рачун владајућег ДПС-а у Подгорици. Да ли су они ваша једина конкуренција у овом тренутку?

Апсолутно. ДПС је рак рана која се може излијечити искључиво одстрањивањем из свих зона власти: како на државном, тако и на локалном нивоу. С друге стране, са свим опозиционим субјектима желимо коректне односе, па и сарадњу. Уосталом, минимум који очекујемо јесте ненападање у току кампање. Наша рука је пружена.

Шта доноси самостални резултат младе политичке партије као што је СЦГ? Да ли је самосталан наступ штета или корист?

Наравно корист. Ми смо унијели свјежину и енергију у политичке процесе у Црној Гори и то свако види. Уз то, никад нисмо били дио власти, нити смо се икад упрљали. Говорећи о самосталном наступу истичем да је глас за нас заправо једини сигуран глас – јер је тај глас инвестиција у будућност.

Да ли сте до сада имали неке разговоре око потенцијалне коалиције?

Имали смо разговоре, али неозбиљне, па их нисмо ни узимали у разматрање.

 А да ли је било неких конкретних политичких понуда?

Из претходног одговора се могло закључити да није. Ми јесмо млад, али смо и озбиљан политички субјект који ради истраживања на сваких мјесец дана. Самим тим потпуно смо сигурни у нашу снагу и потенцијале који расту из дана у дан, па се и не плашимо. Ми, просто речено, немамо шта да изгубимо, али можемо много да дамо.

Због чега сте тако сигурни у добар резултат?

Поред већ споменутих истраживања која указују да имамо стабилне проценте које нас препоручују за извршну власт, охрабрује ме озбиљност нашег тима. Наиме, потписе смо прикупили за два дана, обилазимо домаћинства, имамо спреман визуелни идентитет кампање, јасан програм и још јаснија рјешења и, самим тим, спремни смо као запета пушка која само чека да политички опали у правцу противника. И однесе побједу.

Који је нови квалитет који СЦГ пружа грађанима уласком у локални парламент?

Само да легализујем 20 000 нелегалних кућа у Подгорици и самим тим ријешим стамбено питање за 100 000 наших суграђана и ја ћу бити срећан човјек. Куд ћете бољи квалитет од мајки које не морају да брину хоће ли им неко дјеци отети кров над главом.

Радићу на томе да Подгорица буде слободна и чиста, да се сваки Подгоричанин може са поносом идентификовати са својим градом. Подгорица ће бити чист и слободан град, понављам. Град у коме ће бити мјеста за све осим у општинским институцијама.

Како то мислите?

Општинске установе биће резервисане за способне и поштене раднике. Слободна Црна Гора ће направити Слободну Подгорицу, ослобођену од мита и корупције. На крају крајева, све ће ово бити доказиво.

Како мислите да ће бити доказиво, сви дају предизборна обећања и нико их није испунио?

Парламентарни избори нису далеко, ако Слободна Црна Гора затаји, грађани ће нас казнити на следећим, много важнијим, како за Црну Гору тако и за Слободну Црну Гору, изборима.

Ваљда нема грађанина који вјерује да све ово радимо за три одборничка мандата колико показују истраживања. Ми желимо да Црну Гору мијењамо на боље и направимо је да буде слободна и просперитетна.

Оставите Коментар