Како наша редакција сазнаје из поузданих извора из непосредног окружења црногорског премијера Здравка Кривокапића, контроверзни бизнисмен и шверцер оружја Миодраг Давидовић, манијакално и на све могуће начине тражи пријем код Кривокапића, али исти не жели ни да чује, нити да види Давидовића. Такође, према поузданим сазнањима и потпредседник црногорске Владе Дритан Абазовић је направио отклон од Давидовића! Да је „откупљивач греха“ Дака изгубио свако поверење код великодостојника СПЦ иде у прилог и чињеница да му је и владика Јоаникије озбиљно замерио чињеницу што га је Давидовић злоупотребио у политичке сврхе, а посебно због околности да је Дака приликом заједничког боравка у Бања Луци са Јоаникијем приредио именованом непријатно изненађење, настојећи да га увуче кампању за лобирање у избору за Патријарха СПЦ. 

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Истовремено, да је Давидовићева политичка авантура у Никшићу осуђена на пропаст и дебакл, указује и околност да му је леђа окренуо и лидер Праве Црне Горе Марко Милачић, због чега је Дака експресно у знак освете преотео Милачићу носиоца листе у Никшићу, односно по старим добрим правилима УДБ-е активирао спавача у Милачићевим редовима! Иначе, Давидовића однедавно у широком луку избегавају браћа Дрешај из Тузи. Уплашен и видно забринут због истраживачког новинарства које је раскринкало Давидовићеву криминалну везу са браћом Дрешај, исте више не контактира лично, већ је за наведено делегирао свог најповерљивијег сарадника Здравка Косановића, који поседује предузеће „Козд“ д.о.о. у Руми, при чему постоје индиције да се посредством те фирме Косановић бави незаконитим активностима, попут избегавања плаћања пореза и доприноса, непријављивања радника, вођења тзв. „дуплог књиговодства“ и друго.

Да би апсурд био још већи, Косановић обилато зарађује у Р Србији, а истовремено износи најгоре могуће квалификације за Српски народ у читавом региону, ниподаштава српско државно руководство, „исмева“ званични Београд где год стигне, и са великим презиром коментарише све српске политичке представнике у Црној Гори, интимно у себи подржавајући Комитски покрет, с обзиром да је фасциниран ликом и делом Брана Мићуновића. Након полицијске акције у којој је Косановић заједно са Миланом Деврњом недавно био лишен слободе, Деврња је страховао да ће му због наведеног бити одузета дозвола за ношење наоружања које је имао у легалном поседу. Међутим, Косановић му је обећао да се ништа не секира и не брине, јер ће лично замолити Зорана Лазовића да преко својих веза у безбедносним структурама Р Србије ургира да се Деврњи не одузима поменута дозвола. Иначе, Косановић дубоко презире свог пословног партнера Даку Давидовића, правећи нескривени отклон од њега у Р Србији, при чему неретко наводи да је жртва Давидовићевих поступака и активности, а са скривеном амбицијом да преузме и његов политички покрет и уносне послове у тзв. „акцизној сфери“. 

У настојању да ублажи штетне последице по своју политичку авантуру у Никшићу, Давидовић упркос чињеници да се налази у незавидној финансијској ситуацији, лажно обећава позамашне новчане износе грађанима у замену за подршку на изборном процесу у Никшићу! Управо из наведених разлога, односно недостатка готовине, Давидовић покушава да кроз шпекулативан посао који је недавно започео у Тетову са албанским бизнисменима и криминалцима из Северне Македоније, између осталог и финансијерима некадашњих терористичких организација „ОВК“, „АНА“, „ОНА“ и „ОВПБМ“,  које су биле активне на подручју јужне српске покрајине и Северне Македоније, и зараду коју би у том погледу стекао, инвестира у кампању у Никшићу и тамошње изборе. Међутим, пошто му се наведена пословна активност изјаловила, односно још увек није реализовала, Дака за сада нема новац неопходан за политички активизам, због чега обмањује и лажно уверава народ да ће плаћати кампању, а нарочито гласове бирача и теренске активисте. Како незванично сазнајемо, осим што неће успети да реализује са Албанцима наведену пословну аквизицију, против Давидовића ће због тог ангажмана од стране Македонских истражних органа у наредном периоду бити расписана и потерница.

У таквом развоју ситуације, Давидовић је сву своју енергију усмерио да по сваку цену реализује посао везан за нелегалну дистрибуцију акцизне робе, народски речено „шверц цигарета“ на подручју Црне Горе, у ком смислу блиско сарађује и одржава интензивне контакте са помоћником директора Управе полиције Црне Горе Зораном Лазовићем, познатим под надимком „Шериф из Ораховице“, који је Давидовићу обећао пуну подршку за његову изборну листу у Никшићу, укључујући и финансијску помоћ. Истовремено, наша редакција дошла је до информација да Давидовићу контакте са лицима из криминогене средине и преношење поверљивих порука лицима за које је заинтересован, обезбеђује његов агресивни шеф обезбеђења Слађан Чабрило, који има озбиљан ауторитет у региону међу поменутом категоријом лица и не преза ни од чега. Због свих наведених околности, лица из Давидовићевог окружења истичу да је у последње време изузетно раздражљив, да неретко виче и „урла“, па чак и физички насрће на своје најближе сараднике, и да је очајан због немогућности да формира снажну листу у Никшићу. Услед досада споменутог, али и због недоследности и лажних обећања, Давидовића напуштају и окрећу му леђа и донедавни најближи пријатељи и политички саборци, при чему га највише боли чињеница што му свештенство Митрополије Црногорско-приморске СПЦ и епархије Будимљанско никшићке СПЦ неће пружити подршку на предстојећим изборима у Никшићу.

Због свега наведеног, Дака Давидовић озбиљно размишља да јавно изнесе молбу, односно да се извини званичном Београду и затражи пријем код надлежних инстанци, како би се у политичком смислу отелотворили чувени стихови „почнимо љубав из почетка“. Међутим, како ствари стоје, већа је вероватноћа да ће његова евентуална иницијатива према званичном Београду најсликовитије бити исказана стихом „остани ђубре до краја“.

Извор: Националист

Оставите Коментар