Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта саопштио је да је крајем јула у кампу Језера-Ловишћа на острву Муртеру у Хрватској оштећено шест возила са српским таблицама.

„Наведена возила су изгребана у једном дану што показује да је постојала смишљена намера“, навео је Линта у саопштењу и најоштрије осудио такво вандалско понашање.

Он оцењује и да је у питању један у низу организованих напада проусташке групе која има задатак да оштећује српска возила, шири страх и узмениреност и угрожава безбедност грађана српске националности, а како би се послала порука да Срби нису добродошли у Хрватској.

Линта наводи и да је према незваничним информацијама крајем јула на подручју од Шибеника до Задра оштећено око 100 српских возила. Он указује и да хрватска полиција ни раније, а ни сада није пронашла организаторе и починиоце ванадалског понашања.

„То значи да Хрватска још дуго времена неће бити модерна и толерантна европска држава“, закључио је Линта, саопштио је Савез Срба из региона.

Оставите Коментар