БОРАЧКА организација града Бијељине, обележила је 21. април „Дан сећања“ на борце Војске Републике Српске, погинуле на тај дан, на Бањ брду 1993., као и за све погиниле борце у Отаџбинском рату 1992-1995 са подручја регије Тузла.

На градском гробљу „Пучиле“ код спомен обележја на коме је уклесано 205 имена настрадалих бораца,служен је парастос, коме су присуствовали и градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић, председник Скупштине Александар Ђурђевић, ратни саборци, родбина и пријатељи настрадалих.

Миодраг Стевановић, председник градске борачке организације,подсетио је,да су тог трагичног 21. априла 1993., погинула 33 српска борца из састава Друге мајевичке бригаде.

Градоначелник Бијељине,Љубиша Петровић,истакао је немерљив допринос бораца, који су своје животе уградили у темеље Републике Српске…

– Не смемо заборавити на борце,који су бранили Мајевицу и Семберију,и у тој борби ,дали животе за данашњу слободу. Морална,духовна и етичка је обавеза,да никада не заборавимо колика је цена плаћена за стварање Републике Српске,рекао је градоначелник Петровић.

Оставите Коментар