Присталице Либерално-демократске партије Русије (ЛДПР) и њен председник Владимир Жириновски одржали су митинг испред зграде амбасаде Србије у Москви у знак подршке одбрани Косова.

  • За „ЛДПР“ је Косово – Србија, ми у потпуности делимо тај став власти и грађана Србије. Ми не признајемо Косово као државу, то је незаконито. Није могуће стварати нову државу на територији старе. Косово и етнички и религиозно припада православним словенима – Србима, а не муслиманима – Албанцима, који су окупирали ту територију и отерали староседеоце – рекао је Жириновски пред окупљеним грађанима.

Он је такође изразио наду и да ће, уколико Србија затражи подршку, Русија је пружити у пуном обиму.

  • Запад, САД и НАТО су окупирали туђу територију и протерали словенске народе. То се управо дешава и са Србијом, где настоје да растуре целу државу. Србе протерују јер не желе да се потчињавају Западу – указао је он.

Са друге стране, истакао је он, Косово је друштво криминалаца, који за разлику од Србије игра како им Американци кажу.

  • Због тога су Срби криви и пред НАТО-ом и пред САД, јер су Словени, јер су православни, јер су наша браћа. Због тога их притискају, покушавајући да им сломе дух. Тако желе и са Русијом. Имамо свету мисију у Европи – да заштитимо православне и да их одбранимо. Још једном изражавамо солидарност према нашем братском народу који воли Русију, који воли руски језик. Србија је наша братска тврђава, део огромног православног света. Упозоравамо НАТО – даље руке од словенског света!

Како је саопштено из странке, Жириновски је послао и телеграм српском председнику Александру Вучићу са речима подршке по питању Косова.

  • Срби су још једном постали жртве прогона и то на сопственој земљи – на Косову. Желим да Вам изразим, као и целом народу, апсолутну подршку од стране „ЛДПР“, као и да Вам саопштим да смо солидарни са браћом Србима. Поздрављамо Ваше одлучне кораке усмерене на заштиту српских грађана – наводи се у телеграму Вучићу.

Оставите Коментар