Већ дуже време један од омиљених “контроверзних бизнисмена” апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића, Зоран Бећировић-Ћоћо, посредством свог интернет портала “Актуелно” води лични рат против главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, пише портал Глас јавности.

Разлог за то је, како сматра Ћоћо, Катнићева самовоља и прекорачење службених овлашћења у контексту истраге коју црногорско Специјално државно тужилаштво (СДТ) води против њега због инвестиција и осталих пословних “подухвата” на Црногорском приморју. Притом, како сазнајемо од добро позиционираних кругова блиских врху црногорских политичких и правосудних структура који су желели да остану анонимни, Ћоћо у свом науму да се разрачуна са Катнићем ужива снажну подршку председнице Врховног суда Црне Горе Весне Меденице.

Међутим, оно што Ћоћу, због његове заслепљености жељом за осветом Катнићу, али и прилично упитних интелектуалних капацитета није познато јесте да иза Меденице у вођењу ове својеврсне интернет хајке на Катнића, који је, треба напоменути, све само не невин, стоји нико други до црногорски премијер Душко Марковић!

Са друге стране, Катнић и даље ужива подршку Ђукановића, због заслуга у очувању криминогеног режима његове Демократске партије социјалиста (ДПС) на власти прогоном Ђукановићевих политичких опонената у склопу монтиране истраге наводног покушаја државног удара 2016. године. Иако му није било драго да види како се Ћоћо и Катнић, као његови блиски сарадници, попут каквих разјарених паса међусобно уједају, Ђукановић се према њиховом сукобу доскора односио релативно спокојно, све док није сазнао да су у овај сукоб прсте умешали Меденица и Марковић, који заправо вуку конце иза Ћоћа.

Евидентно је да свако од актера укључених у ово замешатељство има своје интересе, који су најочигледнији у случају изманипулисаног Ћоћа, који је убеђен да има подршку највиших правосудних инстанци због “праведности” своје борбе против Катнића. Ипак, ови интереси су далеко озбиљнији у случају Меденице, која инструментализацијом Ћоћа жели да угаси Катнићеву звезду на небу црногорског правосуђа, а посебно у случају Марковића, који овим “мућењем воде” настоји да унесе раздор у Ђукановићево окружење, и на тај начин ослаби позицију свог највећег противника у борби за примат на црногорској политичкој сцени.

Оно што је извесно је да сукоби на Ђукановићевом двору постају све перфиднији и интензивнији. Питање је само да ли ће апсолутни господар Црне Горе успети да их изглади и реши до парламентарних избора, или ће они утицати на коначни силазак са власти његовог клептократског режима.

--

Leave a Reply