Председник Србије Александар Вучиц́ упутио је честитку председнику Руске Федерације на Дан радника безбедности РФ.

Писмо преносимо у целости: 

– Ваша екселенцијо, поштовани председниче Путин, драги пријатељу,

Дозволите ми да Вам искрено честитам Дан радника безбедносних органа Руске Федерације, не само као председнику Руске Федерације, вец́ и као човеку који је започео своју сјајну каријеру у органима државне безбедности.

Од свог оснивања, Сверуска изванредна комисија је представљала основу система државне безбедности Ваше земље, а традиције које су досад успостављене представљају један од најважнијих елемената руске државности. Заштита националних интереса, безбедност грађана одувек је била и јесте главни, кључни приоритет једне земље, па Вам желим, драги пријатељу, да безбедносни органи Руске Федерације и у будуц́ности раде са великом преданошц́у, на добробит Ваше земље.

Дозволите да изразим и велику захвалност поводом принципијелног става Русије по питању Косова и Метохије и активне подршке у међународним организацијама, а посебно у Савету безбедности Уједињених нација. Радујем се Вашој предстојец́ој посети Србији, која ц́е бити не само потврда снажног српско-руског пријатељства, вец́ и прилика за разговор о сарадњи и конкретним пројектима у будуц́ности.

Примите, господине председниче, изразе мог највишег уважавања – написао је председник Србије Александар Вучић.