Српска десница упозорава домаћу и инострану јавност на мрачни терористички акт који се пре тачно 27 година одиграо у Сарајеву! Крвави пир муслиманских криминалаца и сецесиониста отпочео је 1. марта 1992. године над Србима Босне и Херцеговине ритуалним убиством Николе Гардовића и рањавањем свештеника Раденка Миковића испред Старе православне цркве на Башчаршији.

Убијени Гардовић био је отац Милана Гардовића и свекар Дијане Тамбур који су се непосредно пред инцидент венчали у цркви Светог Преображења у Новом Сарајеву. На српске сватове који су кренули на свадбени ручак мучки су пуцали познати сарајевски бандит Рамиз Делалић-Ћело и Суад Шарбановић из Зворника. Саучесници у овом крвопролићу били су им Мухамед Швракић, син оснивача муслиманске паравојне формације „Зелене беретке“ Емина Швракића и Таиб Торлаковић. Након месец дана Босну је захватио пожар грађанског рата проузрокован нелегалним одлукама референдума муслимана и Хрвата одржаног 29. фебруара и 1. марта 1992. године. Референдум је био супротан Уставу и законима тадашње Републике Босне и Херцеговине јер српски народ као конститутивни елемент није могао бити надгласан вољом друга два конститутивна народа.

Српска десница не признаје 1. март као тзв. Дан независности Босне и Херцеговине! Овај датум је за нашу браћу из Републике Српске дан сећања на невино страдале учеснике свадбе и подсетник на срамну политику двоструких аршина западног политиког фактора у овој бившој југословенској републици. Председник нелегитимне Босне и Херцеговине Алија Изетбеговић током рата поклонио је пиштољ са посветом „команданту“ 9. брдске сарајевске бригаде тзв. Армије БиХ Рамизу Делалићу-Ћели чиме је отворено показао лични став према убици невиних српских сватова уочи припремљених конфликтних сценарија против читавог српског народа!

Српска десница види догађаје из марта 1992. године као опомену за будућност Српске када странци поново намећу насилне покушаје за унитаризацију Босне и Херцеговине и позивамо српски народ на савез и јединство! Крвљу најбољих синова српског народа у Републици Српској одбрањена слобода неће бити предмет уцењивачке политике федералних сарајевских институција! Горке злочиначке лекције муслиманско-хрватске коалиције и њихових спољних ментора српски народ у Републици Српској добро је савладао! Српска десница даје снажну политичку подршку својим сународницима преко Дрине и институцијама које су мукотрпно изграђене у величанственом Отаџбинско-одбрамбеном рату 1992-1995. године.

Јединство народа у обе српске државе никада неће бити раскинуто – вечна слава херојима!