На данашњи велики празник Велика Госпојина уредништво Гласа јавности обраћа се свим својим читаоцима, а посебно оним са поднебља где потекоше и стасаше наши великани Његош и Марко Миљанов, подсећамо вас на трајне вредности које су нам као својим потомцима ови великани оставили у аманет.

Матија Бечковић рече: “Више се не гине од сабље и пушке већ од злостављања духа и душе.”

Иво Андрћ рече: “Дуготрајно робовање и рђава управа могу толико збунити и унаказити схватање једног народа да здрав разум и прав суд њему отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може висе да разликује не само добро од зла, него и своју сопствену корист од очигледне штете.”

Владика Петар Пертовић Његош, један од најумнијих људи са тих простора рече: “Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довјека.”

Наш честити и вољени паријарх Павле рече: “Човек је биће коме може и Бог да се обрадује, а од кога може ђаво да се постиди. Видите колики је то огроман размак. Где ћемо се наши зависи од нас самих.”

Јован Дучић рече: “Из користољубља се људи одричу отаџбине, породице и вере.”

Свети Јустин Поповић рече: “Срећу и мир нећете купити оним парама за које сте продали образ и душу.”

Честити Марко Миљанов рече: “Човјек вриједи само дотле док смије свакоме рећи истину у очи.”

Бенџамин Френклин, великан америчке демократије рече: “Права дужност сваког грађанина је да преиспита сваку власт.”

Глас јавности жели пуно среће својим читаоцима, са поднебља где живеше Петар Петровић Његош и Марко Миљанов и са којих потече Матија Бећковић, а и Јован Дучић је потекао ту близу, на данашњи наш велики празник.

Његош рече: “Истина не чини толико добра колико њезин привидан изглед чини зла.”

Срећно вам данас и нардених дана и нека вас привид истине не заведе.

Leave a Reply