Ђилас и Јеремић данас су партнери у Савезу за Србију, али нису одувек дували у исту тикву. Напротив – постојало је време када је Вук о Драгану говорио оно што стварно мисли. Све најгоре!

Да подсетимо оне који знају, или да откријемо онима који нису знали … Вук Јеремић је током превирања у Демократској странци у марту 2013. године, док је на њеном челу био Драган Ђилас, гостовао у емисији „Утисак недеље“ Оље Бећковић.

И тада, јасно и гласно рекао да је Ђилас „осветољубив, бруталан, аутократичан“ и додао да се чланови странке „плаше освете Драгана Ђиласа“!

На ово гостовање је на свом твитер профилу подсетио бивши демократа и један од бивших челника ДЈБ Бранко Кланшчек, уз напомену „обавезно погледати“.

Фото: Twitter printscreen/informer.rs
Фото: Twitter printscreen/informer.rs

А треба обавезно погледати и због чињенице да је још тада Вук Јеремић, који је у то време обављао функцију Генералног секретара Уједињених нација, јавно признао да „нема егзистенцијалних проблема и да се због тога лично не плаши Ђиласа“, али и „прорекао“ да је Демократска странка на „историјском минимуму“. Само се у томе дебело преварио. Није то био минимум. Данас, више од пет година касније, ДС је – статистичка грешка.

Али исто тако данас су Ђилас и Јеремић поново „најбољи другари“. Једино је тајна са колико нула се пише њихово обновљено другарство. И из чијег џепа се плаћа.