Прво се обратила онколошким пацијентима, уколико корона уђе у Институт за онкологију и радиологију Србије, ситуација ће постати веома тешка.

Знам да никоме није лако данас, и да је тешко да преко ноћи мењате животне навике и да стајете са некавим плановим које сте започели. Али ове драстичније мере дисциплине које су уведене су неопходне, само максимална дисциплина и што већа изолација могу довести до краја епидемије. Да ли ће ово трајати неколико недеља или неколико месеци зависи искључиво од нас колико смо спремни да сачувамо своје ближње а то су пре свега најстарији и они који већ имају неку болест.

Немојте бити себични, имајте не уму да многи лекари, медицинске сестре, техничари, спремачице, медицинско особље ради прековремено, да не виђају своје породице и да су најизложенији и најугроженији. То су ваше комшије, пријатељи или чланови породице. Ако могу они да бдуду дисциплиновани и да пошују све протоколе, у болницама које су далеко већи од правила које морате да пуштујете ви а то је да не излазите или када морате да пошутјете правила.

ПОРУKА ОНKОЛОШKИМ БОЛЕСНИЦИМА ~ Нажалост Србија има много онколошких болесника, скоро да нема породице која нема једног члана који се лечи. ВАЖНО: Ако ВИ или било ко од чланова ваше породице има температури или знаке било какве инфекције МОЛИМ ВАС ДА БЕЗ РАЗМИШЉАЊА позовете број телефона на Институту за онкологиују и радиологију 011 2067-100 Уколико сте на овај начин угрожени немојте долазити на Институт а да се не консултујете са нама.

НЕ МОГУ да верујем да постоје људи као што се недавно десило, да је један наш пацијент имао температуру попијо лек која му је тренутно оборила температуру и нас слагао да је здрав како би га примили. Људи морају бити свесни последица ако вирус попут KОРОНЕ уђе у Институт. Имајте одговорности према другим људима, сви ће добити терапију никог нећемо оставити на улици али морате бити искрени не можете мислити само на себе у оваквим тренуцима. Срећа па се после тестирања испоставило да није корона у питању. А шта да је била? Ако уђе KОРОНА на Институт не можете ни да замислите трагедију која ће настати а и ти људи имају своје породице.

  • Носите рукавице и маске
  • Немојте излазити без преке потребе
  • Заборавите на шетње, паркове, рекреацију, излете и сл.
  • Перите руке увек чим уђете у кућу или било коју просторију, користите десифинкациона средства или било какав алкохол.
  • Одржавајте личну хигијену
  • Немојте правити журке и окупљања по становима

Што се тиче лекова који су се показали као корисни у борби против KОРОНЕ или лек против маларије који се користи када је већ плућна инфекција наступила они се налазе у болницама, све приче како тог лека нема и како неко покуповао лек су ЛАЖ! Лека има у свим болницама, и могу га давати само лекари јер као и сваки лек има нежељена дејства у зависности од количине. Сви који шире овакву врсту дезинформација заслужују најстроже затворске казне!

Велика похвала и и заиста феноменална организација колега на Kлиници за инфективне болести у Београду на челу са др Гораном Стевановићем. Велики напор и велико хвала свим лекарима, сестрама, медицинском особљу спремачима који данонћно воде битке на својим клиникама, болницмаа, домовима здравља.

ВЕЛИKО ХВАЛА медијима, који су такође у извесном ванредном стању пошто многи од њих раде даноноћно како би извештавали о свему, јако одговаран приступ што је јако важано. ХВАЛА просветним радницима који су се феноменално организовали и држе наставу. ХВАЛА војсци, полицији, градској чистоћи, санитарним инспекторима, фармацеутима. ХВАЛА свим људима који раде у продавницама, поштама банкама. Kоначно после 7 дана почињемо да будемо дисциплиновани и одговорни. Молим вас да изгурамо још боље наредни период како би сви могли што пре да се вратимо нормалним животима.

Оставите Коментар