Министар просвете Бранко Ружић најавио је да ће предложити да филм „Дара из Јасеновца“ постане део школског програма.

  • Предложићу да већ од септембра уведемо приказивање филм „Дара из Јасеновца“ у средњим школама – навео је он.
  • Управо због оних који говоре да се наш школски програм не бави довољно Јасеновцем, мада то није тачно – рекао је Ружић.

Подсетимо, јуче је и министар унутрашњих послова, Александар Вулин, навео да у уџбенике треба увести више страница о Јасеновцу.

  • Ми прихватамо светска и европска правила, уџбеници се купују на тржишту, најјефтинији понуђач, све као и у свим другим земљама на свету и то је сасвим у реду. Али нека то буде када је у питању биологија, хемија, математика, Уџбеник историје по коме ће учити наша деца мора да напише држава Србија – рекао је Вулин.

Kако је рекао, у том уџбенику ће бити бар страница о Јасеновцу.

  • Неће бити три реченице у којима нам страни издавачи објашњавају шта је био Јасеновац, у којима нам страни издавачи објашњавају шта је Kосово. Молим вас, ако нађете икад простора за то, дискутујте о овој теми, дајте предлог, донесите закон, урадите оно што можете да држава Србија сама пише своју историју – поручио је Вулин посланицима.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Он је додао да ће се ако други буду писали историју „наћи нека битанга другосрбијанска“ која ће да каже „Дара из Јасеновца“ је ратно хушкање.

  • Ратно хушкање је клање српске деце. Нису криви они који су их клали, него су криви они који су се усудили да се тога сете – рекао је Вулин.

Министар је истакао да је Александар Вучић први срспки председник који је имао храбрости да каже: „Хоћу да снимим филм о Јасеновцу“.

  • Ово је била прича за српски народ, да ми први разумемо шта су нам урадили и да тај апсолут мржње никад не престаје – казао је Вулин.

Оставите Коментар