Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић је истакао да је „ЕXPO 2027“ економски замајац за Србију.

„Тај „ЕXPO 2027″ који смо добили битна је референца за нашу државу и показује да наша држава граби напред и да је стабилна држава. Нико не би поверио тако озбиљан догађај држави која не испуњава те услове. Сматрам да то јесте једна битна референца и квалификује нас у одабрано друштво држава које уживају углед у свету. То је економски замајац за нас“, рекао је Глишић.

„Београд ће постати једно велико градилиште, а и сада већ јесте. То ће тако да промени облик Београда да ће то бити непрепознатљиво. Људи пређу преко ових ствари олако. Да победите највеће могуће светске економске центре и да добијете „ЕXPO 2027“, то вам је као да освојите све олимпијске медаље. Велики је посао да се све то припреми у наредне три године. То мора да буде завршено око годину дана пре самог догађаја. Мислим да ће Влада и државно руководство имати доста посла. То све остаје грађанима Београда и грађанима Србије. Када погледате градове где се одржавао „ЕXPO“, то су најбогатији градови, градови са моћном инфраструктуром. Сигуран сам да ће то тако бити и овде“, рекао је Глишић.

Оставите Коментар