Дарко Младић, син бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића, каже за Kурир да његов отац никад не би дигао руку на себе, без обзира на исход коначне пресуде, коју из Хага најављују за прву половину следеће године!

Неадекватно лечење

На питање како види коментаре на друштвеним мрежама да би бивши генерал ВРС требало да поступи „херојски“ попут бившег хрватског генерала Слободана Праљка, који је пред читавим светом испио отров на суђењу, Дарко Младић одговара:

  • Генерал Младић због судбине своје ћерке то никад не би урадио, без обзира на исход пресуде. Они који мисле на то и сугеришу, нека на свом примеру покажу да су спремни и храбри, па онда да коментаришу друге – навео је он.

Онима који Ратку Младићу желе најгоре поручује да су „трошили огромне ресурсе и немају доказе за то за шта су га оптужили“ и да би се „фокусирао на то да нам генерал буде жив и здрав и да се што пре врати у Србију“. Истиче да је његов отац озбиљно угрожен и да, и поред тога што је овластио породицу да има увид у медицинску документацију у Хагу, од њих то упорно крију:

  • Што му је лошије, то ми добијамо мање докумената. Наш тим је једногласно закључио да он има унутрашње крварење, које траје већ дуго, од операције пре два месеца. На почетку се опоравио, али му се стање нагло погоршава и он је све горе. Не лече га адекватно, не добија медицинску негу која је потребна, добија погрешну терапију, по закључцима наших стручњака, то је разлог зашто смо изузетно забринути. Генерал је слаб, све слабији, проводи много времена у кревету, слабо се креће, сам себи спрема храну јер имају проблеме с доставом хране.

Нетранспарентно

Додаје да највише информација добијају од њега самог кад он усмено пита лекаре за поједине параметре и да му „некад кажу, некад не“.

  • Није генерал једини који има здравствене проблеме тамо, многи су на чудан начин завршили живот и никад нико није због тога одговарао – навео је Дарко Младић и додао да је Хаг нетранспарентан иако тврде супротно.

Последња жеља

ВОЛЕО БИ ДА ПОЧИВА KРАЈ ЋЕРKЕ АНЕ

Некадашњи генерал ВРС изразио је жељу да буде сахрањен у породичној гробници, у којој почива и његова ћерка Ана Младић, открива његов син. Ана Младић се, подсетимо, убила, али постоји и верзија да је она заправо убијена.

  • Јесте причао и о томе где би волео да буде сахрањен. Ми имамо породичну гробницу, за више особа, и његова је жеља да ту буде сахрањен. Надамо се да ћемо моћи да му је испунимо кад дође тај тренутак, а надам се да ће то што касније бити. Сад се боримо за његов живот, а о томе ћемо размишљати после – каже Дарко Младић.
Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here