Дана 07. јула 2020. године Београд и Скупштина поново су претпели дивљање и уништавање. Полиција, која ради тежак посао, нападнута је, а уништено је и пет полицијских возила.
У јавности, а пре свега на друштвеним мрежама појавиле су се најгоре дезинформације које за циљ имају да ставе мету на чело председнику ДБА Стевану Ђокићу и његовој породици али и свим осталим члановима ДБА. Наиме, појединци су објавили да се Стеван Ђокић, заједно са својим члановима из ДБА, нашао синоћ на страни полиције, и да су заједно са полицијом хапсили и тукли демонстранте.
ДБА није учествовала у спречавању демонстрација! ДБА никада није хапсила никога јер за тако нешто није ни овлашћена! Ми смо организација која послује у складу са свим законима што је веома лако проверљиво. Уколико је неки члан ДБА као грађанин учествовао на страни демонстраната, или као полицајац на страни МУП-а, то је њихова лична одговорност или професионална обавеза, ДБА ни председник ДБА нису били ни присутни на синоћњем дешавању.

Свакако осуђујемо дивљање и уништавање Скупштине које смо имали прилике да пратимо уживо на телевизији Н1. Осуђујемо и напад на полицију као и уништавање возила и опреме. Осуђујемо и прекомерну употребу силе од стране појединих полицајаца. Једноставно, осуђујемо сваки вид дивљања и насиља.

Оставите Коментар