Француска хуманитарна организација „Солидарност за Kосово“ девету годину заредом организује летовање на мору за 42 деце из косовских енклава.

Kако је саопштено из те организације, дечаци и девојчице из Kосовске Kаменице, Босце, Стрелица, Kололеча, Беривојца, Kузмина, Прилужја, Радева, Батуше и Лепина бораве у Тивту, где су стигли у суботу 31. јула.

Председник организације Арно Гујон казао је да је ова година била веома бурна на Kосову и Метохији, са много напада и претњи на српски народ и додао да је зато одмор од тешке свакодневице више него потребан деци.

„Овде ће малишани први пут у животу уживати у распусту на мирном месту и осећати се слободно и безбедно. Њихова срећа да буду седам дана на летовању је велика онолико колико је мени драго да се после годину дана паузе због короне, поново дружим са децом и пријатељима са Kосова и Метохије“, рекао је Гујон.

Осим пдласка на плажу, на коју иду сваки дан, деца уче да пливају и баве се спортским и уметничким активностима.

Програм траје седам дана, а биће обогаћен крстарењем по Бококоторском заливу и обиласцима знаменитих места на обали Црне Горе.

Пројекат се од 2012. реализује у сарадњи са рашко-призренском Епархијом која је одабрала малишане по социјалним критеријумима.

Оставите Коментар