Новосадска полиција је открила да је ексер у главу пса закуцао дечак (12) из Новог Сада. Са њим је обављен разговор у присуству баке која му је старатељ. Пошто је дечак малолетан он ће бити под стављен под надзор социјалне службе.

Волонтери Удружења за заштиту животиња Нови Сад – СПАНС су у новосадском насељу Сателит пронашли пса са забоденим ексером у лобањи. Информацију о сурово злостављаном псу, добили су прексиноћ око 20 часова од једне суграђанке, а на лицу места затекли су потресан призор: малену кујицу, дезоријентисану са ексером који вири из главе.

Пса је прегледао ветеринар а рентдгенским снимањем је установљено да је ексер дужине пет центиметара прошао кроз лобању и мозак целом својом дужином, и да је то могло да буде искључиво дело човека који је, да би то урадио, морао користити алат. Убрзо је установљено да је пас чипован, да има десет година, да има власника и да се зове Kаја.

Sinoc, nešto pre 20h, dobili smo dojavu od naše sugrađanke da je pronašla psa na Satelitu sa EKSEROM ZAKUCANIM U…

Gepostet von Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS am Dienstag, 26. Mai 2020
  • Ово злостављање и покушај убиства је одмах пријављен полицији , а инспекторка је узела изјаве од ветеринарке и Спансових волонтера – наводе у овом удружењу.

– Друга патрола је пронашла власницу и из разговора са њом су сазнали да је она вољени пас, да се зове Kаја, да су је као штене донели из Београда.

Kуја Kаја је, према ономе што је казала њена власница, прекјуче око 16 часова ишетала кроз капију када су кренули у продавницу, али да су се надали да ће се брзо вратити кући, јер се и раније дешавало да сама изађе. Овај пут, било је потребно само четири сата да је се докопа особа која јој је нанела овако монструозне повреде, опасне по живот.

Волонтери СПАНСА напомињу да је ово већ пети пас који је жртва злостављања и убиства паса у Новом Саду у кратком временском периоду.

Kако наводе, три пса су на новосадским улицама пронађена са ишчупаним ноктима, а починилац није пронађен.

Недавно је једна породица на Лимануостала без кујице коју је непозната особа бацила са крова зграде у којој станују. Kаја је пети пас у Новом Саду који је жртва злостављања и покушаја убиства.

--

Leave a Reply