Западни стручњаци у Луганској Народној Републици давали малолетницима лажне новчанице ‘напрскане’ туберкулозом. У питању је био високозаразан сој који је отпоран на лекове, тврди руско министарство одбране

Западни стручњаци који су радили у америчким биолабораторијама у Украјини експериментисали су чак и на деци, открило је руско министарство одбране. Документа из тих лабораторија, до којих је руска војска дошла, показују да су истраживачи у Луганској Народној Републици (ЛНР) намерно тровали децу високозаразним сојем туберкулозе, дајући им лажне новчанице ‘напрскане’ тим опасним патогеном.

Вештачки направљено
Генерал Игор Kирилов, шеф одсека за заштиту од радијације, хемијског и биолошког оружја при руском министарству одбране, изјавио је да је режим у Kијеву одобрио експерименте са туберкулозом 2020. године, и то на становницима Славјаносербске области.

  • Леци израђени у облику новчаница инфицирани су узрочником туберкулозе и дистрибуирани малолетницима у селу Степовое. Организатори овог монструозног кривичног дела играли су на карту тога што деца стављају свашта у уста и често не перу руке пре јела, па лакше могу да се заразе – рекао је Kирилов.

Он је додао да су резултати руских бактериолошких истраживања потврдили да је патоген нађен на лажним новчаницама много отпорнији на лекове против туберкулозе. То значи да је болест изазвана таквим сојем много тежа и скупља за лечење.

  • Санитарна и епидемиолошка станица у Луганску је, након што су се појавили чудни случајеви туберкулозе код деце, утврдила да зараза потиче од лажних новчаница и да су оне највероватније инфициране вештачки. До тог закључка су дошли јер су на новчаницама нашли екстремно опасан сој бактерије у концентрацији која без грешке изазива инфекцију и развој процеса туберкулозе – казао је Kирилов.

Према његовим речима, диспанзер за туберкулозу Луганске Народне Републике, такође је приметио знаке „намерног инфицирања лажних новчаница екстремно заразним вештачки направљеним биоматеријалом“.

Руски официр објаснио је да су експерименте радили страни стручњаци који су у Украјину дошли преко трећих земаља како би сакрили америчку улогу у свему овоме. Сви они су на брзину евакуисани из земље почетком ове године, мало пре него што је руска специјална војна операција почела.

  • У јануару 2022. страни држављани који су изводили експерименте у биолабораторијама хитно су евакуисани. Опрема и лекови које су користили, однесени су у западне украјинске регионе – казао је Kирилов.

Биолошко оружје Руска војска је, иначе, након што је ушла у Украјину, од запослених у тамошњим лабораторијама добила документа о страховитим експериментима. Досад је утврђено да су САД основале најмање 33 биолабораторије на територији Украјине, у којима су страни стручњаци радили на производњи биолошког оружја.

Рађени су опасни експерименти са вирусима и бактеријама, међу којима су, осим туберкулозе, између осталог, и куга, антракс, колера, па и коронавирус. Истраживања су рађена и на птицама, које су коришћене као преносиоци патогена, али и на ментално оболелим људима у психијатријским болницама у Харковској области.

Амерички званичници су након руског открића признали постојање „установа за биолошка истраживања“ у Украјини, али су рекли да је Вашингтон „само пружао помоћ у раду који није укључивао развој биолошког оружја“.

Број
33 биолабораторије основале су САД у Украјини

САД дале 224 милиона долара на истраживања
Шеф руског истражног комитета, Александар Бастрикин, изјавио је да су САД од 2005. до 2022. дале најмање 224 милиона долара на биолошка истраживања у Украјини.

  • Идентификовали смо више Американаца укључених војно-биолошка истраживања у Украјини, укључујући запослене у Пентагону, као и у компанијама повезаних са војском САД – казао је Бастрикин.

Оставите Коментар