Немачка канцеларка Ангела Меркел је опет снимљена како се неконтролисано тресе док је стајала уз финског премијера Антија Ринеа кога је примила у госте у Берлину. Глобалистичка канцеларка поново је тврдила да је имала проблем са губитком течности, иако је у Берлину данас свега 22 степена целзијуса.

Ово је трећи пут у последњих месец дана да је примећено како Меркел има проблеме да обузда дрхтавицу док стоји иако у јавности инсистира да је здрава.

Прва оваква епизода догодила се 18. јуна када је Меркел поздравила новоизабраног украјинског председника Володимира Зеленског. Тада је, како је сама рекла, попила три чаше воде и затим се добро осећала.

Након тога јој је десетак дана касније поново позлило док је стајала поред немачког председника Франк-Валтера Штајнмајера на церемонији постављања новог министра правде.

Из њеног кабинета су након ова два инцидента рекли да нема разлога за бригу и да је канцеларка доброг здравља.

И сама Меркелова је на крају дводневног самита Г20 у Осаки прекинула је да пориче своје здравствене проблема, па је изјавила да разуме питања новинара о њеном здравственом стању, али је поново тврдила да се осећа добро одбијајући да саопшти дијагнозу.

Додала је да је уверена да такве реакције “како дођу, тако и прођу”.

Оставите Коментар