Дејан Лучић, српски публициста, геополитичар и теоретичар, рекао је да Србија очекује да Трамп, у догледно време, повуче војску из Бондстила, те да ће ту базу преузети Руси.

Лучић је изнео свој став да Србија између две столице мора да се определи за руску и образложио га:

– Ако дођу С-400 системи, онда нико не сме да нас туче, да нас бије. Ја очекујем, у догледно време, да Трамп повуче војску из Бондстила, а ова „војска Косова“ треба да буде чувар Бондстила док ту базу не преузму Руси – рекао је Лучић у емисији „А шта ви мислите“ аутору и водитељу Ратку Дмитровићу на телевизији Рас.

Он је додао да би теоретски противник том сценарио могла бити Ангела Меркел или њен наследник, али да Путин може утицати на њих да схвате да су Косово и Метохија Србија.

Коментаришући ситуацију у Црној Гори, Лучић каже да „кад почну да их кољу Албанци, сви Црногорци ће се сетити да су Срби“! Он каже да су Енглези, пре свега Ротшилд, одиграли главну улогу у отцепљењу Црне Горе од Србије.

Лучић је подсетио на своју процену да има само 800.000 Албанаца на Косову, те да 120.000 њих годишње одлази у западне земље, а да ће на Косову остати само Албанци који се баве трговином дрогом.

Лућић је рекао да Британци имају највећи интерес на Балкану, те истакао да они владају мозгом кроз своју обавештајну службу „Пет очију“, коју чине Енглеска, Америка, Аустралија, Нови Зеланд и центри у Лондону, а да ту службу води принц Чарлс, док Британију воде банкари, пре свега Ротшилди.