На сцени чувеног руског театра представници Београда имали су прилику да гледају оперу „Бал под маскама“ Ђузепеа Вердија.

У оквиру посете престоници Русије, делегација Београда састала се са руским вајаром Александром Рукавишњиковим, аутором споменика Стефану Немањи у Београду, обишла Иновациони центар Сколково, али и градску железницу Москве.

Заједно са министром задуженим за иновације и технолошки развој Ненадом Поповићем делегација Београда имала је два састанка на тему развоја БГ воза, први са замеником министра индустрије и трговине Русије Олегом Рјазанцевим, а други са представницима компаније „Синара – Технолошке машине“, која је заинтересована да учествује у развоју БГ воза.

Осим заменика градоначелника Горана Весића, у делегацији Београда били су помоћник градоначелника Андреја Младеновић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, директор ЈKП “Београдски метро и воз” Станко Kантар, градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић, директор Музеја града Београда Јелена Медаковић…

Оставите Коментар