Демографска криза представља један од кључних изазова за Србију и српски народ и потребно је ангажовање свих у друштву како би се нашла правовремена и сврсисходна решења тог проблема, поручило је данас Удружење грађана „Национална авангарда“.

На панел дискусији посвећеној популационој политици коју је то удружење организовало истакнуто је да се Србија налази у незавидној ситуацији због ниског природног прираштаја, високе смртности и високе стопе емиграције која узрокује кумулативни годишњи пад популације од 0,5 одсто.

Национална авангарда заговара финансијске, нефинансијске и здравствене мере чији ће примарни корисници бити жене које су у фертилном периоду и које због посла одлажу тренутак материнства.

Удружење је најавило да ће план популационе политике „Планирање породице у Републици Србији“ представити на великој конференцији коју ће организовати у новембру, а позвало је све у друштву да лишени идеолошких предрасуда заједно дебатују на тему сврсисходности мера које треба предузети.

Сматра да је популациона политика егзистенцијално питање наше заједнице, а износи низ критика поводом негативних реакција опозиције и оних који исмејавају слогане, форсирају радикални феминизам, промовишу абортус као угрожене женске слободе и најављују априори бојкот мера које се планирају.

„Тиме што је отворено против стратешких интереса Србије, квази елита, оличена у тренутној опозицији по ко зна који пут показује да јој није стало до опстанка Срба као народа, него искључиво до узимања власти“, кажу у Удружењу.

Извор: studiob.rs

Advertisements