Мислио сам да политичари не могу више да ме изненаде љигавошћу и лицимерјем, али јуче се догодило нешто што је по ко зна који пут оборило ту моју мисао. Не могу да останем нем.

Устав, Кривични законик, наочари и лисице, нашле су се на улазу у зграду Председништва, симболично подсећајући председника на заклетву и кршење Устава. Одмах на почетку да изнесем своје мишљење. Свако ко изда и педаљ српске земље, било где и било када, требало би да буде стрељан, а сва имовина да му се раздели и име избрише из историје.

Е, сада да наставим. Та “сјајна“ идеја потекла је и спроведена од чланова ДСС. Зато и јесте толико безумно, лицимерно и љигаво. Како су демократе браниле Косово, то најбоље зна српски народ који тамо живи. Косово је брањено тако што је у новембру 2003. године угашена и последња база на КЗБ, Голема чука, а српски живаљ и српске светиње остављене на милост и немилост надирућим шиптарским хордама, да би све кулминирало погромом у пролеће 2004. Демократе ипак нису одустале од одбране Косова. Гашене су најбоље оцењене бригаде једна за другом. Преговори пребачени на неповољан терен. Изгубљен је прилаз са мора одвајањем Црне Горе, наоружање је немилице уништавано, а напослетку, пукла је и кичма одбране укидањем војног рока. И, баш док су владале демократе које се позивају на Устав, проглашена је противуставна независност Косова, али њима то тада није сметало.

Сви политичари су љигава и лажљива бића, њихова су обећања лажна, а борбе нечасне и то мора и будали бити јасно. Какав год да вам је изговор да изведете будале на улице како би вас довеле на власт, то не сме бити Косово! Нека је и цена горива, нека је и диктатура, медијски мрак, шта год будале желе чути, али макар кад се спомене та најскупља српска реч, макар тада погните главе и ћутите! Но, и за стид се мора образ имати.

Мислио сам да никад ово нећу рећи, али Дучићу, погрешио си! Нису Хрвати најхрабрији народ. Српске демократе су најхрабрији народ!

Никола Петровић

Извор: patriot.rs

--