Посланици владајућег Демократског фронта неће у парламенту гласати за смену министра правде Владимира Лепосавића, поручо је данас посланик Славен Радуновић.

„Док је клуба посланика ДФ-а, Владимир Лепосавић неће бити смењен због ставова које дели сваки Србин у Црној Гори, навео је Радуловић, након што је премијер Здравко Kривокапић саопштио да је покренуо поступак за разрешење министра правде, људских и мањинских права.

“ДФ се не окреће како ветар дува. У нашим ушима и нашим срцима и даље одзвањају поруке народа и Митрополита са литија. Док је клуба посланика ДФ-а, Лепосавић неће бити смењен због ставова које дели сваки Србин у Црној Гори. Осим, ако неко не потражи помоћ ДПС-а”, навео је Радуловић.

Премијер Здравко Kривокапић саопштио је данас да је покренуо процедуру опозива министра правде и људских права Владимира Лепосавића, као и да је спреман да поднесе оставку ако актуелна влада не ради добро.

”Министар је и на то остао имун и тражио сам му оставку, то је најбољи начин да личним чином покажемо одговорност”, рекао је Kривокапић.

Он је додао да је недопустиво да министар правде износи своје приватне ставове.

Лепосавић је на седници црногорског парламента 24. марта, одговарајући на посланичко питање да ли је, као министар правде и људских и мањинских права, спреман да призна да се у Сребреници догодио геноцид, рекао да не може да призна или не призна догађај „о којем нема сазнање“.

„Ја сам спреман да признам да је у Сребреници учињен злочин геноцида када се то и недвосмислено утврди“, изјавио је министар Лепосавић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here